Vi tar´t igen

Jag stapplar mig fram, stannar, tar några steg till, stannar. Gör ett grasiöst litet hopp på stället, hukar mig. Går sex steg till. Det är något som fattas. Jag blir inte svimfärdig av magont. Jag känner inte någon spya guppandes i halsen. Suset-o-duset har lämnat mig.
Kroppen känns dock mör och strupen känns som ett stort långt sår. Men vad gör de när det inte längre är ansträngande att gå? Låter konstigt men vilken galen befrielse.

Nu ska ja gå o duscha för sådant ska man göra när man mår bättre, de säger alltid min mamma. "Ta en dusch så blir du nog piggare". Mammor är till för att lydas.

Är jag frisk nu?

S

1.. 2... 3.. 4...

Nu har ja legat här i 4 dagar snart och håller på att bli tokig.
Längtar efter all god mat man kan äta om mna inte är magsjuk. Kan skymta en flaska senap på en hylla från sängen. Magen blir sugen på ärtsoppa, något som ja trodde var helt omöjligt. All mat som mna tycker sisådär om blir svingott i tankarna.. fiskpinnar.. köttbullar...

Tua har gått och bli en rejäl brud. det oroar mig lite. var är min karlakarl tua?? "ja packar pumpsen, stövlarna (-"Är de verkligen snygga, sara?") ja ska nog locka håret osv". men... sen kommmer hon in i mitt rum stressade upp till öronen och säger, "ja lockade bara lite här o där, ja skiter i hur de blir"
En lättnande suck drar sig genom min kropp. tua the man is back..


Nu gott folk, nu ska ja gå o spy.

S

Dramaqueen

Det här är roligt...
Jag läste ett mail som jag skickade till Lottie idag. Här är ett urkast av vad som skrevs;

Jag åkte och hämtade lunch på en thairestaurang och när jag satt och körde
tillbaka till jobbet slog det mig stenhårt i magen. Vad fan gör jag? Jag fick panikångest. Lite smått.

Panikångest? Lite smått? Vadå lite smått?

Jag är verkligen en riktig dramaqueen. Shit.


T

Sjukstuga


När man var liten var det ibland lite mysigt att vara sjuk. I alla fall den där sista "vara-på-säkra-sidan-dagen", då man egentligen mådde bra. Den sista dagen hade man alltid sin förälder helt för sig själv och man var fortfarande i det stadie då det var liiiite synd om en. Vilket betydde att man fick roliga filmer hyrda/lånade av grannen, cola utan kolsyra (ansågs bra för magen) kanske glass och någon god smaklös mat (det var ju dumt o börja med något hejdundrande)
Man kunde fortfarande pipa fram med hes stämma att det var nog bäst att man fick lite glass. Man skulle nog må bättre då. Sååå mycket bättre..

Jag vill vara 8 år igen o ligga i soffan med massa kuddar uppstoppade bakom ryggen, ett skönt täcke om sig och nallen tätt intill och titta på Saltkråkan. Ett lakan skulle vara hängt över fönsterna så att inte solen speglade sig i tv:n utan så man såg pelle, tjorven oh skrållam. Hest skulle man  pipa till att man var kissnödig så någon kom o tog bort nallen (så den inte åkte ner i spyhinken) samt täcket. För sådant kunde man ju inte göra själv. Sedan tassa på tå till toaletten och för sig själv tänka: en dag till, en dag till....

Igår fick jag glass, fast att det inte var "vara-på-säkra-sidan-dagen". Av min stand in-mamma.

S

Nattsudd...



Nu har jag en trämobil!

Kunde inte somna igår, jag fastnade helt i att klä in min nya rosa(!) mobil i trävinyl.

Tack Fritjof för materialspons.

T

"Magnolia det är Tua"

Alltså, jag låter som att jag håller på att skita på mig i telefonen ibland. Jag hör det själv. Det låter... sådär skönt.
Men det roligaste är hur jag inte kan sluta använda ordet "jajjemän". Jag hör mig själv, och jag låter klämkäck. Som fan.

- Betala med konto?
- JAJJEMÄN
- Kan du...?
- JAJJEMÄN

Uh....

Hur som haver, igår var jag och åt middag med min fina vän Maria i nya coola sneakers och kanske ännu mer coola brillor, på nya italienska restaurangen Vapiano på Sturegatan 12 (gamla crazy horse lokaler). Sjukt gott och trevligt ställe, vilket märktes på folkmassan på stället. Galet fullt. Det kan iallafall varmt rekommenderas. En pasta, en sallad och vitt vin på det för två. Notan bellade på 210 kr för två persone. GO GET THEM!

För övrigt börjar dygnet ställas åter efter Oscarsgalan i söndagsnatt. Jag kan stolt meddela mig själv som vinnare av våran egna Oscarsgala. Vi tippade givetvis vinnarna och resultatet blev följande:

14 rätt: Tua
13 rätt: Boddan
10 rätt: Matilda
5 rätt: Robban

Fram med drinkarna folket!

Back to work...

T

Ej på topp, allt kommer opp

En smått irriterande sak har hänt. Jag som trodde att ja skulle slippa! Icke. Vaknar, vrider mig i magsmärtor, så fort ja rör mig mår jag illa. Sen, bara helt hux flux kom gårdagens indiska mat upp.

Swisch sa det

Nu är det kurering på hög nivå.

S


Horrorscope

Jag ska börja leva mitt liv efter horoskop. Jag lät mig luras igår när det stod att jag hade god ekonomi och sen trodde jag allt hade rasat, jag borde vetat bättre. Horoskopet visste bättre. Från och med nu litar jag fullt ut på horoskopet i punkt.se. Dom är på min sida. Fullt ut. Helt jävla fullt ut.

Sara, du glömde väl inte lek med pärlplattor i samband med ett glas rött? Skön mix. Kanske den bästa?

Torsdagen bjöd på mycket. Fredagen... mer...

Jag är redo.

T


"Nyflyt"

De ekonomiska problemen blev inte långvariga för 33% av oss. Ibland är det bra att ha koll på sina papper, eller? Överskattat!?
Kvällen spenderades vidare i tvättstugan så nu har vi rena kläder vilket är ett lyft! Sen blev det lite studier i danska framför tv:n. Vilket var mycket spännande. Med magen full av "smörgås-med-micro-smält-ost" så kryper vi till kojs för idag.

Imorrn är det helg, vad bjuder den på?

S

Torsdag med flyt

Klockan är kvart i sju. 66% slutade tjugo i fem och har hunnit:

Åka Buss

Traskat på Åhlens
Gjort ett fynd

Hälsat på Ica
Åkt hem
Ätit god mat
Fått ekonomiska bekymmer

Det var den början på kvällen.. Nu ska vi tvätta



En sådan helg...

Ännu en helg har gått o kollektivet har roat sig med att ha besök samt intagit alkoholhaltiga drycker. Något som gjorde våra liv lite mer spännande i alla avseenden.
Ikväll har vi dragit en bio med mycket blod o människopajer. Det tyckte 66% av kollektivet var mycket trevligt.

Imorgon är en annan dag..

Auktion

När det nu gått cirkus en vecka sedan festen så kommer vi med ett erbjudande ni inte kan tacka nej till.
Vi auktionerar ut alla burkar och flaskor! Så lägg ett bud och ha chans till att äga denna klenod.

Lycka till - Kollektivet

RSS 2.0